Înghițitorul De Săbii

Înghițitorul De Săbii
Producător: E-MEDIA
Cod produs: DVD-6424491003748
EAN: 6424491003748
Disponibilitate: Stoc limitat
Preţ: 44,90 lei
Fără TVA: 37,73 lei
Cant:     - SAU -   Adaugă in Wishlist

Interpreţi: Mircea Albulescu, George Constantin, Victor Rebengiuc, Stefan Iordache, Mitică Popescu Cu participarea actorilor: Leopoldina Balanuţă, Tamara Buciuceanu Botez, Octavian Cotescu și copilul Mircea Cristache
Scenariul: Alexa Visarion, după povestirile lui Alexandru Sahia și Gheorghe Brăescu
Regia: Alexa Visarion

Sinopsis: După 20 de ani de la primul Război Mondial, se întoarce acasă, bătrân și sărac, fosta stea a arenelor europene, maestrul Michel supranumit “minunea Gherlaș”. Vine în urbea natală uitată de lume, cu mahalale sărace, și cu o protipendadă limitată, rapace și coruptă. Cine să-i înţeleagă arta? Din “cineva” devine - nu un “nimeni”- ci “un nimic”, înjosit, bătaia de joc a concetăţenilor săi limitaţi și agresivi. Averea lui este doar trecutul ignorat de toţi. Prezentul? Un chin trăit printre gunoaie și îmbrânceli, alături de alţi doi nefericiți ca și el: Valentin un circar mai tânăr, echilibrist pe sârmă, celebru și el cândva prin capitalele Europei, acum bolnav de moarte, și Orbul, un veteran de război batjocorit de derbedeii orașului dar și de autorităţi. Singura lumină este adusă în acest peisaj de Puștiul, un copil orfan, martor tăcut al jocului dement dintre viaţă și moarte. Faţă în faţă cu acest trio al deznădejdii se află autorităţile civile și militare, arogante și patriotarde până la cinism și crimă. Valentin se sinucide, Michel este umilit, îmbătat cu forţa și călcat în picioare la o petrecere a ofiţerilor. Fuge! Pe drum este provocat de câteva cătane abrutizate, care cred că batjocoresc povestea cu înghiţitul săbiilor și îi oferă o baionetă. Ajuns la capătul rezistenţei sufletești, fostul rege al arenelor acceptă sacrificiul. Înghite baioneta și o scoate din gât șiroind de sânge. Se prăbușește sub afișul marilor sale succese de odinioară. Doar copilul, cu toba lui uriașă, rămâne să ducă în lume povestea acestor destine frânte într-o lume nedreaptă, sfâșiată în duelul dintre extazul succesului și decăderea tragică, înfrăţită cu umilinţa și prostia agresivă.

Caracteristici
Suport mediaDVD
RegiaAlexa Visarion
InterprețiMircea Albulescu, George Constantin, Victor Rebengiuc, Stefan Iordache
MuzicaMircea Florian
ImagineCOLOR
Ecrannormal (4/3)
Durata(minute)108
Premiera1982
AudioRomana
După 20 de ani de la primul Război Mondial, se întoarce acasă, bătrân şi sărac, fosta stea a arenelor europene, maestrul Michel supranumit “minunea Gherlaş”. Vine în urbea natală uitată de lume, cu mahalale sărace, şi cu o protipendadă limitată, rapace şi coruptă. Cine să-i înţeleagă arta? Din “cineva” devine - nu un “nimeni”- ci “un nimic”, înjosit, bătaia de joc a concetăţenilor săi limitaţi şi agresivi. Averea lui este doar trecutul ignorat de toţi. Prezentul? Un chin trăit printre gunoaie şi îmbrânceli, alături de alţi doi nefericiți ca şi el: Valentin un circar mai tânăr, echilibrist pe sârmă, celebru şi el cândva prin capitalele Europei, acum bolnav de moarte, şi Orbul, un veteran de război batjocorit de derbedeii oraşului dar şi de autorităţi. Singura lumină este adusă în acest peisaj de Puştiul, un copil orfan, martor tăcut al jocului dement dintre viaţă şi moarte. Faţă în faţă cu acest trio al deznădejdii se află autorităţile civile şi militare, arogante şi patriotarde până la cinism şi crimă. Valentin se sinucide, Michel este umilit, îmbătat cu forţa şi călcat în picioare la o petrecere a ofiţerilor. Fuge! Pe drum este provocat de câteva cătane abrutizate, care cred că batjocoresc povestea cu înghiţitul săbiilor şi îi oferă o baionetă. Ajuns la capătul rezistenţei sufleteşti, fostul rege al arenelor acceptă sacrificiul. Înghite baioneta şi o scoate din gât şiroind de sânge. Se prăbuşeşte sub afişul marilor sale succese de odinioară. Doar copilul, cu toba lui uriaşă, rămâne să ducă în lume povestea acestor destine frânte într-o lume nedreaptă, sfâşiată în duelul dintre extazul succesului şi decăderea tragică, înfrăţită cu umilinţa şi prostia agresivă.

Spune-ţi opinia

Numele tău:


Opinia ta: Notă: Codul HTML este citit ca şi text!

Nota: Rău           Bun

Introduceţi codul din imagine:Etichete: Drama
Produse asemănătoare
E-MEDIA ® Toate drepturile rezervate