• Facecarte - Nicu Alifantis
Descriere

Prezentare

Ce avem noi aici? Niște poeme, câteva portrete și poate ceva mai multe povestiri, într-o înșiruire oarecum cronologică, un fel de jurnal al ultimilor cinci ani, în care s-au așezat trăiri, emoții sentimente, gânduri, neliniști, bucurii, creionate atât cât m-am priceput. Nu știu dacă neapărat cu dibăcie, dar sigur cu sinceritate. Lansate în spațiul public prin intermediul acestui fascinant instrument de socializare care este facebook-ul, m-am lăsat uneori dezbrăcat de hainele artistului, în altele de cele ale omului, atât cât am considerat că merită să vă trezească interesul sau curiozitatea.
Așadar, o carte de poeme, portrete, povestiri, despre mine, despre oameni, despre întâmplări, cu o prefață de Ioan Es. Pop care sună cam așa:
„Există două Facebook-uri pe lumea asta: unul utilitar, al lui Mark Zuckerberg, și altul poetic, al lui Nicu Alifantis. În FaceCartea lui Alifantis mă simt cel mai acasă, pentru că aud simultan cuvintele și sunetul muzicii din spatele lor, chiar dacă muzica textelor n-a fost compusă încă. Sunt, așadar, un privilegiat: aud și ceea ce încă n-a fost pus pe note. În noile sale Feţe, Alifantis își adâncește nu doar propriul destin, ci și destinele cititorilor lui de azi și de mâine.”
FaceCarte s-a născut în urma unei selecții a postărilor pe care le-am făcut în ultimii 5 ani pe pagina mea de facebook https://www.facebook.com/AlifantisOficial. Mulți prieteni m-au încurajat în toată această joacă. Scrie, fii activ, postează! Auzeam mereu aceste îndemnuri, iar eu, culmea, le-am luat în serios. O fi fost bine, o fi fost rău, habar n-am, dar, recunosc, m-am prins în hora asta. Comunicare zilnică cu voi a fost un extraordinar exercițiu al minții, al spiritului iar pentru faptul că m-ați încurajat, mi-ați dat ghes, m-ați îmboldit să comunic cu domniile voastre, vă merci frumos, sau cum zice francezu’, „chapeau!”.
Câțiva prieteni au prins a mă-ndemna să adun cele postate într-o carte. Am cedat acestei provocări împotriva voinței mele și m-am pus pe treabă. Iată-mă, fac carte...
Poeme, portrete, povestiri, despre mine, despre oameni, despre întâmplări.
Sper că nu vă vor dezamagi și, mai ales, că nu vă vor plictisi!

Vă mulțumesc,
Nicu Alifantis

Caracteristici
Suport media CARTE
Autor Nicu Alifantis
Premiera 2017
Etichete:

Spune-ţi opinia

Autentifică-te sau Înregistrează un cont nou pentru a putea scie o opinie

Facecarte - Nicu Alifantis

  • 19,90 lei


Produse asemănătoare

Mozaic - Nicu Alifantis
Țara de unde vin - Alifantis&Zan
Titanic Vals - Film
Jane Eyre

Jane Eyre

39,90 lei