Toma Caragiu

Toma Caragiu
Producător: TVR MEDIA
Cod produs: DVD-5941122577535
EAN: 5941122577535
Disponibilitate: Stoc epuizat
Preţ: 99,90 lei
Fără TVA: 83,95 lei

Interpreţi: Toma Caragiu, Constantin Băltăretu, Maria Bondar, Niculescu Cadet, Elena Caragiu, Anda Călugăreanu, Octavian Cotescu, Dan Damian, Mircea Diaconu, Marieta Luca, Gelu Manolache, Marius Pepino, Stela Popescu, Adina Popescu, Dem Rădulescu, Paula Rădulescu, Paul Sava, Mihai Stoenescu, Anca Turianu, Mihaela Mihai, Margareta PAcslaru, Marina Voica, Orchestra de Muzică Usoară a Radioteleviziunii Romane - dirijor: Sile Dinicu, Baletul Operei Romane si Baletul Teatrului de Operetă din Bucuresti, Ansamblul de Dansuri Populare "Rapsodia Romană"
Autori: Dan Mihaescu, Grigore Pop, Octavian Sava, Ovidiu Dumitru, Mircea Crisan, Alexandru Andy, Radu Stanescu, Ion Baiesu, Petre Barbulescu Conti, Aurel Felea
Regizori: Dan Mihăescu, Cornel Popa, Aurel Cerbu

Toma Caragiu s-a născut la 21 august 1926 într-un sat din Grecia numit Argos Orestikon. În 1930 se stabilește împreună cu familia în Dobrogea, unde își petrece copilăria și asistă la spectacolele pe care bunica, "o femeie înzestrată cu o capacitate remarcabilă de a extrage din viaţă substanţa comică", le improviza la ea acasă, duminica. Își face liceul la Ploiești, iar în 1945 se înscrie la Facultatea de Drept pe care o abandonează însă la "chemarea" teatrului.

Urmează Conservatorul de Artă Dramatică, unde a studiat cu Victor Ion Popa, Ion Manolescu și Mihai Popescu, iar în 1949 debutează pe scena Naţionalului bucureștean cu rolul Toreadorului din "Olmedo" de Lope de Vega, apoi joacă la Constanţa și din 1951 la Ploiești. I-a jucat pe Gorki și O'Neill, dar visa mereu la Shakespeare. Cinematograful i-a oferit șansa unei tipologii variate în partituri de factură comică, de la debutul din "Nufărul roșu", 1955, până la "Gloria nu cântă" și "Buzduganul cu trei peceţi".

A trecut cu dezinvoltură de la Răspopitul din "Haiducii" la muncitorul înţelept din "Cartierul veseliei" sau "Mastodontul", de la bătrânul ţăran din "Tatăl risipitor" la "Operaţiunea Monstrul". Se dorea un actor total și a fost!

Caracteristici
Suport mediaDVD
ImagineALB/NEGRU
Ecrannormal (4/3)
Durata(minute)206
Premiera2003

Spune-ţi opinia

Numele tău:


Opinia ta: Notă: Codul HTML este citit ca şi text!

Nota: Rău           Bun

Introduceţi codul din imagine:Produse asemănătoare
E-MEDIA ® Toate drepturile rezervate