Termeni și condiții

Termeni şi condiţii
Folosirea acestui site de către orice utilizator implică prin simpla sa accesare acceptarea, fără limitări şi calificări, a termenilor şi condiţiilor enumerate mai jos precum şi a condiţiilor de confidenţialitate.Pentru o utilizare corectă a acestui site se recomandă citirea cu atenţie a acestui set de reguli. Orice plângere ulterioară în legatură cu nerespectarea acestora nu va putea fi imputată proprietarului acestui site.Serviciile www.filmedecolectie.ro sunt oferite de către compania SC E –Multimedia Distribution SRL şi presupune acceptarea în totalitate a termenilor şi condiţiilor şi a regulilor de confidenţialitate sub care sunt furnizate aceste servicii.
Termenii şi condiţiile oferite de www.filmedecolectie.ro, precum şi condiţiile de confidenţialitate pot fi modificate în orice moment, fără notificare prealabilă a utilizatorului.
Utilizatorul va avea acces permanent la termenii şi condiţiile pentru utilizarea serviciilor pentru a le putea consulta în orice moment. În cazul în care utilizatorul nu este de acord cu termenii şi condiţiile de utilizare trebuie să înceteze imediat folosirea serviciilor www.filmedecolectie.ro.

1. Cum cumpăr pe www.filmedecolectie.ro ?

Selectati produsul pe care doriti sa-l achizitionati si apasati pe linkul "Adaugă în coş";
Continuati navigarea in magazinul nostru virtual adaugand in cos toate produsele care le doriti. In orice moment puteti vedea, modifica sau elimina produsele alese din "Cosul de cumparaturi".
In momentul in care doriti sa trimiteti comanda apasati "Finalizare comanda"
Creati-va un cont nou sau autentificati-va la cel existent daca aveti deja unul;
Introduceti datele dvs. personale. Clientul are obligatia de a introduce informatiile personale cerute de formularul de inscriere pe site corecte si reale.Nume, prenume, numar de telefon, adresa, adresa de e-mail- in cazul persoanelor fizice, reprezinta informatii obligatorii pentru preluarea si procesarea comenzilor. Toate datele sunt procesate securizat prin utilizarea certificatelor de ultima generatie SSL Extended Validation pe 256bits, sistemul antifrauda ARGUS si prin respectarea standardelor PCI DSS. (Standardul PCI DSS (Payment Card Industry Data Security Standard – Standardul de securitate a datelor din industria plăților cu cardul) reprezintă un set extensiv de cerințe dezvoltate de brand-urile de card majore pentru a facilita adoptarea unor masuri solide de securitate a datelor.)
Aveti grija sa completati formularul corect si sa indicati persoanele la care se va face facturarea si livrarea. Adresa de e-mail are importanta extrema deoarece informatiile legate de comanda si produsele comandate vor fi transmise via e-mail. O adresa de e-mail incorecta incetineste intregul proces de comanda a produsului. Mai mult de atat, SC E-Multimedia Distribution SRL si PlatiOnline nu vor putea sa va contacteze si sa va informeze asupra starii comenzii dumneavoastra.
Alegeti metoda de livrare si metoda dorita de plata si confirmati datele alegand "Confirma si trimite comanda".
In cazul in care ati ales plata in numerar comanda dvs. este inregistrata si in scurt timp va fi expediata. Daca ati ales sa platiti prin credit/debit card veti fi redirectionat catre pagina www.PlatiOnline.ro pentru a introduce datele despre credit/debit card.
Transporul rapid si expres in Bucuresti si in tara se va efectua cu firma Fan Courier
Plata ramburs se accepta numai pe teritoriul Romaniei.
Daca tranzactia prin card a fost reusita vi se vor oferi informatiile relevante pentru comanda. Aceste informatii le veti primi de asemenea prin e-mail.

2. Dreptul de autor

Întreg conţinutul site-ului www.filmedecolectie.ro este proprietatea Societaţii şi/sau a furnizorilor săi şi intră sub incidenţa Legii 8/1996 actualizată, cu privire la protecţia dreptului de autor. Este interzis în mod expres sub sancţiunea răspunderii penale, civile sau administrative folosirea fără acordul societăţii a oricăror elemente ale conţinutului site-ului. Utilizatorilor le este interzis să distribuie, modifice, transmită (inclusiv prin folosirea de programe automate de copiere), folosească pentru uz public sau comercial orice material conţinut în acest site fără acordul scris al Societăţii.
Societatea a luat măsuri pentru acurateţea informaţiilor existente pe acest, însa nu garantează exactitatea şi acuratetea lor, societatea neputând fi facută responsabilă pentru acest lucru. Societatea nu va putea fi facută responsabilă pentru nicio cheltuială sau prejudiciu suferit de un utilizator/client, prin încălcarea termenilor şi condiţiilor enumerate mai sus sau a legislaţiei în vigoare cu privire la protecţia drepturilor de autor.

3. Politica de securitate

Produsele de pe acest website sunt comercializate on-line prin intermediul serviciilor de plati on-line oferite de PlatiOnline. Riscurile asociate unei plati on-line sunt:
 Datele personale introduse de dumneavoastra pentru completarea comenzii sa intre in posesia unor terte parti si sa fie abuziv folosite. SC E –Multimedia Distribution SRL si www.PlatiOnline.ro garanteaza securitatea sistemelor sale informatice. Cititi "Politica de confidentialitate www.PlatiOnline.ro" si "Politica de confidentialitate SC E-Multimedia Distribution " pentru mai multe informatii despre subiect.  Datele şi informaţiile personale furnizate de către utilizatori sunt protejate prin certificate digitale şi sunt guvernate de prevederile Legii 677/2001 şi a altor dispoziţii legale aplicabile. Plata cu ajutorul cardului bancar presupune, după parcurgerea paşilor ce conduc la finalizarea comenzii, transferul către pagina de plată (securizată) unde veţi introduce datele cardului dvs. SC E-Multimedia Distribution SRL nu stochează nicio informaţie legată de cardul dvs. Prin acceptarea acestor termeni şi condiţii, persoana vizată îşi dă acordul expres şi fără echivoc că datele sale personale să fie prelucrate în conformitate cu legislaţia în vigoare, conform condiţiilor de confidenţialitate stipulate la capitolul “confidentialitate”.

4. Responsabilitate

Utilizarea acestui site este în totalitate pe responsabilitatea dumneavoastră.
Societatea şi societăţile sale afiliate, functionarii, directorii, agenţii sau orice altă parte implicată în conceperea, producerea, intreţinerea sau oferirea serviciilor şi a produselor site-ului, nu sunt răspunzatoare pentru daune directe sau indirecte, de orice natură, ce ar rezulta din sau în legatură cu utilizarea acestui site sau a conţinutului său.
Societatea nu îşi asumă nicio responsabilitate şi nu va fi răspunzatoare pentru nicio daună cauzată de unii virusi care ar putea să vă infecteze computerul sau alte bunuri în urma accesării sau utilizării acestui site.
Societatea îşi rezervă dreptul de a modifica în mod unilateral termenii şi condiţiile de utilizare a acestui site.
Societatea şi furnizorii săi nu îşi asumă responsabilitatea pentru greşelile de tipărire sau afisare, în ceea ce priveşte informaţiile, preţurile, caracteristicile, imaginile etc. Imaginile produselor sunt puse pe site cu titlu de exemplu, acestea putând diferi în ceea ce priveşte caracteristicele lor faţă de imaginile reale ale produselor, fără ca societatea să poată fi făcută răspunzatoare pentru aceasta.
Valoarea maximă a obligaţiilor Societăţii, faţă de orice client, în cazul nelivrării sau livrării necorespunzatoare a unor produse sau servicii, este valoarea sumelor încasate de Societate de la clientul respectiv.
SC E-Multimedia Distribution SRL nu oferă nicio garanţie că:
 • site-ul va împlini toate cerinţele dumneavoastră;
 • site-ul va fi furnizat neîntrerupt, la timp, sigur sau fără erori;
 • site-ul sau serverul care îl pune la dispoziţia utilizatorilor este lipsit de virusi sau alte componente care ar putea dăuna utilizatorilor şi nu poate fi responsabil de vreo acţiune pe care o întreprindeţi pe baza respectivelor informaţii sau a serviciului

5. Utilizarea abuziva si frauda

Utilizarea abuzivă sau ilegală a acestui site se sancţionează conform prevederilor legale în vigoare, find interzisă în mod expres utilizarea site-ului în alte condiţii decât cele descrise. Sunt deasemenea interzise fraudarea site-ului şi a datelor folosite de către operator. Operatorul va notifica de îndată autorităţile în drept cu privire la orice încălcare a legiilor în vigoare, în vederea luării măsurilor administrative, civile sau penale aplicabile.

6. Litigii

Prin accesarea site-ului (vizitarea şi cumpărarea de produse) şi înregistrarea datelor cu caracter personal, sunteţi de acord cu Termenii şi Condiţiile enumerate mai sus. Deasemenea sunteţi de acord şi cu regulile de confidenţialite enumerate în capitolul “confidenţialitate”.
Orice litigiu intervenit în legatură cu folosirea acestui site va fi guvernat de legea română şi se va judeca de instanţele judecătoreşti din Romania. Înaintea oricărui litigiu se va încerca soluţionarea pe cale amiabilă a diferendelor ivite, şi numai în măsura în care soluţionarea pe cale amiabilă nu este posibilă, partea în drept se va adresa instanţelor judecătoreşti competente.

7. Oferte speciale, preturi, transport, termene de livrare si plata produselor

Pe parcursul funcţionării sale, site-ul www.filmedecolectie.ro va organiza derularea unor oferte speciale promoţionale, pentru care vă pune la dispoziţia clienţilor regulamente de derulare speciale care vor include condiţiile de participare, mecanismul promoţiei şi perioada ei de desfăşurare.
www.filmedecolectie.ro îşi va rezerva însă dreptul de a modifica şi/sau întrerupe unilateral şi fără înştiinţare prealabilă derularea oricărei oferte speciale.
www.filmedecolectie.ro îşi rezervă de asemenea dreptul de a restricţiona în mod unilateral, accesul la oricare dintre ofertele speciale organizate pentru orice Client sau Utilizator asupra căruia are suspiciunea că încearcă să eludeze sau să utilizeze în mod incorect sau abuziv beneficiile respectivei oferte.
Preturile sunt exprimate in lei (RON) si includ TVA.
Transportul se realizeaza prin curierat rapid, in functie de zona de livrare costul de transport poate fi diferit, astfel: pentru livrari in Bucuresti, costul transportului estimativ find de aproximativ 15 lei (cu TVA )prin Fan Courier; pentru livrari in tara, in orasele mari, costul de transport estimativ find de aproximativ 20 RON (cu TVA), iar in orasele mici si zonele rurale costul de transport estimativ este de 35 RON (cu TVA).
Termenul de livrare a produsului va fi cel agreat de dumneavoastră, înscris în comandă şi pe factura proformă, dar fără să depăşească 30 de zile de la primirea comenzii.
La livrare vă rugăm să vă asiguraţi că produsul este ambalat, integru, şi este însoţit de urmatoarele documente: factura fiscală şi chitanţă (daca este cazul).
Orice reclamaţie ulterioară iese din aria de responsabilitate a www.filmedecolectie.ro.
Modalitatea de plată a produsului va fi cea pe care o veţi selecta pe parcursul cumpărării de pe site-ul www.filmedecolectie.ro
Încheierea unei comenzi presupune în mod implicit:
 1. Obligaţia SC E-Multimedia Distributions SRL de a livra produsul în condiţiile selectate şi agreate de către Client.
 2. 
Obligaţia Clientului de a achita contravaloarea produsului şi, după caz a transportului sau a altor servicii, conform cu opţiunile pe care le-a selectat şi le-a agreat.
 3. Încheierea unei comenzi are loc la finalul procesului de cumpărare şi este determinată de apăsarea de către client a butonului “Finalizează Comanda”, urmată de afişarea şi trimiterea în format electronic a facturii proforme aferentă comenzii respective Metode de plată.
Plata produselor de pe http://www.filmedecolectie.ro se poate face în 2 moduri:
Ramburs (plata la livrare în momentul primirii coletului). Presupune achitarea contravalorii produselor cumpărate în momentul primirii coletului şi a facturii fiscale.
Ordin de Plata. Plata se face direct în contul bancar al SC E-Multimedia Distribution SRL, RO09BTRL04801202M94065XX, Banca Transilvania, Sucursala BT Bucuresti Chibrit. Expedierea produselor are loc după confirmarea intrării banilor în contul nostru.
Card bancar (cu cardul online).
Plata cu ajutorul cardului bancar presupune, după parcurgerea paşilor ce conduc la finalizarea comenzii, transferul către pagina de plată (securizată) unde veţi introduce datele cardului dvs. Nu stocăm şi nu tranzităm nicio informaţie legată de cardul dvs. Toate aceste date se introduc direct în pagina specială a procesatorului de plaţi electronice PlatiOnline.

8. Dreptul de denunţare unilaterală a contractului și condiții de returnare

Puteţi solicita returul de produse în urmatoarele situaţii:
- Produsul nu este conform cu specificaţiile de pe site: 
 Dacă produsul comandat se dovedeşte a nu fi conform cu specificaţiile din oferta noastră, puteţi solicita returnarea acestuia pentru înlocuire sau rambursarea integrală a contravalorii Dacă se agreează înlocuirea cu un produs de o valoare mai mare, veţi plăti diferenţa, respectiv dacă valoarea este mai mică, veţi primi o rambursare parţială până la valoarea produsului înlocuitor. Costurile de retur şi de transport pentru produsul înlocuitor, dacă este cazul, sunt suportate de SC E-Multimedia Distribution SRL.
- Produse deteriorate.
 Produsele expediate de SC E-Multimedia Distribution SRL sunt trimise conform certificatelor de calitate, însa dacă produsul a fost primit deteriorat, atunci vă rugăm să ne comunicaţi în termen de 2 ore de la primirea produsului si acesta va fi inlocuit.
- Produse livrate greşit 
 Daca vi s-a livrat alt produs decât cel comandat vă rugăm să semnalaţi cât mai curând acest lucru pentru a returna produsul şi a fi înlocuit cu cel corect. Toate costurile de retur şi transport al produsului corect vor fi suportate de SC E-Multimedia Distribution SRL.
Renunţarea la cumparăre în alte condiţii decât cele prezentate mai sus: conform OG 130/2000 privind regimul juridic al contractelor la distanţă, “Consumatorul are dreptul să notifice în scris comerciantului că renunţă la cumpărare, fără penalităţi şi fără invocarea unui motiv, în termen de 10 zile lucrătoare de la primirea produsului sau, în cazul prestărilor de servicii, de la încheierea contractului.“
Cheltuielile de returnare vor fi suportate de client iar rambursarea contravalorii produsului se va face în cel mult 30 de zile de la retur.

9. Protecţia datelor şi indicaţii privind utilizarea datelor

Versiune publicată în data de 24.05.2018

POLITICĂ PRIVIND PRELUCRAREA DATELOR PERSONALE

ÎN MAGAZINUL ONLINE FILMEDECOLECTIE.RO

Ne-ai acordat încredere, navigând și făcând cumpărături în mallul online al familiei tale filmedecolectie.ro („Magazinul Online”) și îți mulțumim pentru asta. E-Multimedia Distribution S.R.L. te asigură că va prelucra datele tale în mod onest, transparent și informat, conform schimbărilor și modificărilor aduse de Regulamentul (EU) general privind protecția datelor persoanelor fizice nr. 2016/679 („GDPR”).

Acesta este motivul pentru care am decis să te informăm prin această Politică de prelucrare a datelor cu caracter personal („Politica de Prelucrare a Datelor” sau „Politica”) referitor la:

 

 • Cine suntem?
 • Ce sunt datele personale?
 • Ce date prelucrăm despre tine?
 • În ce mod colectăm și prelucrăm datele tale?
 • Cat timp păstrăm datele tale?
 • Cu cine împărtășim datele tale?
 • Când transferăm datele tale în afara spațiului Uniunii Europene sau SEE?
 • Ce măsuri de securitate asigurăm pentru protecția datelor tale?
 • Care sunt drepturile și opțiunile tale în privința datelor pe care le prelucrăm?

Aceeași abordare o vom avea de fiecare dată când ne vizitați sau vă faceți cumpărăturile în Magazinul Online, ori dacă utilizați aplicația mobilă Filmedecolectie.

Prezenta Politică de Prelucrare a Datelor poate fi modificată sau actualizată oricând de către E-Multimedia, atunci când considerăm că survin anumite modificări în activitățile prin care prelucrăm datele tale. Vom publica pe site-ul nostru, www.filmedecolectie.ro, orice astfel de modificări și vă vom informa în mod corespunzător prin e-mail.

CINE SUNTEM?

E-Multimedia Distribution S.R.L., persoană juridică de naționalitate română, înmatriculată la Registrul Comerțului sub nr. J23/1413/22.05.2012, având cod unic de înregistrare fiscală RO30225617 („E-Multimedia”, „Filmedecolectie”, „Operator” sau „Noi”), este operatorul datelor tale și entitatea care îți furnizează, prin intermediul Magazinului Online, produse din categoriile carte, film, muzică.

Ne puteți contacta oricând la:

Adresa: Str. Av Mircea Zorileanu, nr. 39, Sector 1, București, România.

Tel. 021-317.45.91 Fax. 021-317.45.31,

E-mail: contact@filmedecolectie.ro

Filmedecolectie a numit un Responsabil cu Protecția Datelor Personale. Pentru orice întrebări sau nelămuriri legate de prezenta Politică, de modul în care Filmedecolectie prelucrează datele tale sau drepturile tale, ne poți contacta la adresa de e-mail dedicată infodatepersonale@filmedecolectie.ro sau la adresa poștală Str. Av Mircea Zorileanu, nr. 39, Sector 1, București, România.

CE DATE PRELUCRĂM DESPRE TINE?

Ce sunt datele personale?

 Datele personale înseamnă orice date sau informații care ne ajută să vă putem identifica direct (de exemplu numele, prenumele tău) sau indirect (de exemplu, în funcție de profilul pe care îl creăm pentru a-ți transmite oferte personalizate). Anumite informații sunt mai puțin evidente (cum ar fi preferințele și obiceiurile tale la cumpărături, IP-ul computerului tău), dar asociate cu persoana ta, ne ajută să te putem identifica și se circumscriu astfel noțiunii de ”date personale”.

Politica Filmedecolectie este de a colecta și prelucra doar datele care ne sunt necesare ca să îți oferim cea mai plăcută experiență atunci când navighezi/ faci cumpărături pe site-ul web al Magazinului Online. În general, prelucrăm următoarele tipuri de date despre tine:

 • Nume și prenume;
 • Adresă de e-mail;
 • Numărul de telefon;
 • Geo-localizarea generală a dispozitivului de pe care navighezi/te autentici în contul de client;
 • Informații despre produsele și serviciile achiziționate;
 • Gradul de utilizare și activitățile tale pe platforma Magazinului Online;
 • Interese și preferințe legate de produsele din Magazinul Online.

Mai exact, în tabelul de mai jos am prezentat datele cu caracter personal („Date” sau „Date Personale”) pe care le colectăm direct de la tine, care rezultă din interacțiunea cu tine și pe care noi sau parteneri noștri le urmărim în vederea furnizării produselor comandate sau pentru a-ți oferi diverse oferte personalizate, atunci când navighezi/ faci cumpărături pe site-ul web al Magazinului Online sau atunci când utilizezi diverse dispozitive (computer, tabletă ori telefon mobil).

ÎN CE MOD PRELUCRĂM DATELE TALE?

Filmedecolectie colectează și prelucrează datele tale pentru onorarea comenzilor pe care le faci și livrarea produselor pe care ți le dorești, îmbunătățirea experiențelor tale în Magazinul Online, oferirea de asistență și suport atunci când utilizezi Magazinul Online/ contul de client, sau pentru a-ți crea un profil de client în vederea transmiterii unor oferte personalizate (marketing direct).

Am detaliat în tabelul de mai jos modul în care prelucrăm datele tale, scopurile și temeiul juridic (baza legală) al activităților prin care prelucrăm datele tale.

 

În ce scop colectăm și prelucrăm datele tale?

Ce date colectăm și în ce mod le prelucrăm?

Care este temeiul juridic al prelucrării datelor?

 

Date pe care ni le furnizați direct

Crearea contului tău de client

 

 

Îți putem crea un cont de client pe Magazinul Online doar dacă ne oferi obligatoriu următoarele date personale, fie (a) în procesul de solicitare de către tine a deschiderii unui cont de client nou, fie (b) urmare a plasării unei comenzi, pentru prima dată, în Magazinul Online (iar noi, cu această ocazie, îți activăm un cont de client pentru a putea onora comanda ta):

 • nume, prenume;
 • e-mail, și
 • număr de telefon
 • adresa

 

 

Efectuarea de cumpărături în Magazinul Online

Poți efectua cumpărături dacă ai activat un cont de client, plasezi unele produse în coșul de cumpărături iar ulterior lansezi o comandă.

De asemenea poți efectua cumpărături fără s un cont de client

De fiecare dată când lansezi o comandă vom colecta și prelucra următoarele date:

 •   nume și prenume;
 •    adresă de livrare;
 •    număr de telefon.

În cazul în care soliciți facturarea pe o persoană juridică vom solicita și datele de identificare ale acesteia

- Când confirmăm comanda ta, sau te anunțăm că produsele sunt în curs de livrare vom prelucra:

 •    numărul de telefon și după caz adresa de e-mail

pentru a te informa cu privire la situația comenzii/livrării tale.

Executarea contractului

Pentru a-ți putea onora comenzile, a livra produsele la adresa indicată/ preda produsele în punctele de ridicare, a ne executa obligațiile de garanție asociate produselor, sau, după caz, a face un retur de produse.

Plata cumpărăturilor/ restituirea plății în caz de retur de produs/ anulare comandă

 

Detaliile cardului pe care îl folosești pentru plata 3D Secure a cumpărăturilor din Magazinul Online nu vor fi accesibile si nici nu vor fi stocate de către Filmedecolectie, ci doar de către entitatea de autorizare a tranzacției sau de o altă entitate autorizată să presteze servicii de stocare date de identificare a cardului, despre a cărei identitate vei fi informat, anterior introducerii efective a detaliilor cardului pe care îl folosești pentru plata online.

[3D Secure înseamnă o măsură de siguranță care presupune redirecționarea clientului în momentul efectuării plății pe o pagina securizată unde înregistrarea fiecărui deținător de card se face prin atribuirea unui cod de autorizare pentru fiecare tranzacție online. Cardurile acceptate la plată sunt cele emise sub siglele VISA (Classic si Electron) si MASTERCARD (inclusiv Maestro, daca au cod CVV/CV2)].

-Filmedecolectie prelucrează doar următoarele date pe care le trimite către partenerul de autorizare a plăților/ tranzacțiilor online:

 •    nume, prenume;
 •    ID comandă;
 •    data inițierii tranzacției, data finalizării;
 •    ID tranzacției;
 •    situație plată (plată efectuată/ neefectuată);
 •    suma tranzacționată (după caz).

  - În cazul unor retururi/ anulării comenzii colectăm și prelucrăm:

 •    IBAN-ul și banca la care ai deschis contul bancar,

pentru a-ți restitui banii plătiți pentru produsele returnate/ comenzile anulate.

Executarea contractului

Pentru a asigura suportul necesar procesării de către partenerii noștri autorizați să intermedieze plata produselor comandate de tine. 

Livrarea produselor către tine

- Îți livrăm produsele la adresa indicată, prin partenerii noștri, cu care partajăm strict datele necesare livrării produselor:

 •    nume, prenume;
 •    adresa de livrare;
 •    telefon;
 •    valoarea sumei plătibilă cu ramburs (după caz).

 

Executarea contractului

Îndeplinirea obligațiilor noastre legate de gestionarea și livrarea  produselor către client în condițiile și timpii agreați.

Asistență și suport clienți

 - Pentru a-ți putea asigura suportul cu privire la contul tău de client / comenzile pe care le lansezi în Magazinul Online, te vom identifica prin confirmarea:

 •    numelui și prenumelui;
 •    adresei de e-mail și numărului tău de telefon;
 •    ID-ul comenzii

 - Vom putea prelucra, cu acordul tău prealabil, vocea ta din înregistrările convorbirilor telefonice cu tine pentru a răspunde solicitărilor tale de asistență.

 - Aceleași date le vom prelucra și în vederea soluționării reclamațiilor tale.

Executarea contractului

Îndeplinirea responsabilităților/ activităților noastre în perioada de executare a contractului

Acțiuni de loialitate

Filmedecolectie acordă și alocă diverse reduceri și beneficii aferente acțiunilor noastre de loialitate (sub forma de vouchere, reduceri, etc.). Poți vizualiza în contul de client voucherele de care ai beneficiat la un moment dat.

Executarea contractului

În scopul realizării acțiunilor noastre de loialitate și oferirea reducerilor comerciale în relația cu tine

Campanii promoționale, concursuri, promoții sau tombole

Pentru concursurile online derulate pe site-ul filmedecolectie.ro colectăm adresa ta de e-mail. Mai organizăm concursuri pe pagina oficială de Facebook a Filmedecolectie, unde colectăm, în funcție de campanie, următoarele date necesare participării tale la concurs, respectiv, pentru validarea câștigătorilor prin random.org:

 •    nume și prenume;
 •    adresa de e-mail, sau;
 •   număr telefon.

Dacă ești câștigător, vom menționa numele și prenumele tău pe pagina oficială Facebook a Filmedecolectie sau pe site-ul nostru filmedecolectie.ro.

Consimțământ

În scopul participării tale la concursurile organizate de Filmedecolectie și acordării premiilor respective 

Date pe care le colectăm automat 

Crearea de profiluri de client în scop de marketing direct

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Navigarea online

 

 

 

 

 

În funcție de interacțiunile și comportamentul tău în website-ul Magazinului Online și în aplicația mobilă, colectăm și prelucrăm prin intermediul partenerilor noștri datele tale pentru a-ți crea profilul tău de client în vederea transmiterii ulterioare de oferte personalizate („oferte personalizate”) prin canalele de comunicare alese de tine.

În vederea profilării prelucrăm următoarele date:

 •    numele, prenumele, adresa ta de e-mail și/sau de corespondență și numărul de telefon mobil;
 •    istoricul interacțiunilor tale cu noi în website-ul Magazinului Online sau aplicația mobilă, respectiv:
  •           ce produse ai vizualizat, căutat sau comandat;
  •           ce produse ai adăugat în coșul de cumpărături și ulterior le-ai eliminat, comandat/ cumpărat;
  •           ce comenzi ai inițiat și ulterior le-ai finalizat sau anulat;
  •           ce produse ți-au fost livrate, au fost plătite;
 •    preferințele tale când efectuezi cumpărături din Magazinul Online (ce produse ai cumpărat, la ce dată/oră, cum ai efectuat plata);
 •    identificatorii online obținuți de la dispozitivul utilizat de tine atunci când navighezi pe website-ul Magazinului Online sau în aplicația mobilă;

Atunci când vizitezi website-ul Magazinului Online, te autentifici în contul de client, sau utilizezi aplicația noastră mobilă, mai colectăm cu ajutorul cookie-urilor și date obținute de la computerul, telefonul, tableta sau alt dispozitiv utilizat de tine („dispozitivul”), informații cu care te putem identifica online („identificatori online”), și pe care le utilizăm la profilare în scop de marketing direct:

 •    Adresa IP;
 •    Browser-ul de internet pe care îl utilizezi și  versiunea sistemului de operare al dispozitivului;
 •    Date de protocol HHTP/HTTPS;
 •    Durata vizitei/ activității tale pe website-ul Magazinului Online;
 •    Locația generală a dispozitivului (dacă este activată geo-localizarea) de pe care te conectezi la site-ul Magazinului Online.

[Te rugăm să reții că majoritatea dispozitivelor îți oferă opțiunea de a dezactiva serviciile de geo-localizare chiar din setările dispozitivului respectiv]

[„Cookie-uri” - fișiere pe care un server le trimite dispozitivului tău, plasate pe site-ul Magazinului Online sau prin descărcarea/ utilizarea aplicației mobile Scopul și modul în care prelucrăm cookie-uri sunt detaliate în Politica de utilizare a cookies, disponibilă pe website-ul Magazinului Online]

Consimțământ

Pentru profilare și transmiterea unor oferte personalizate prin canalele de comunicare la care consimți (sms, e-mail, notificări push-up).

Ai dreptul oricând de a te opune profilării.

 

 

 

 

 

 

Publicitate comportamentală on-line

Pe baza navigărilor și comportamentului tău în Magazinul Online, monitorizat prin cookie-uri, îți vom furniza reclame on-line la unele dintre produsele noastre care te pot interesa. Pe baza informațiilor despre navigarea ta în Magazinul Online sau din aplicația mobilă, te vom încadra într-un grup de interes cu alți clienți similari, ca și comportament de navigare și îți vom livra astfel reclame (bannere) pe baza acelor interese.

De exemplu, un profil de interes “cărți” se poate deduce din datele tale, prin evaluarea produselor pe care le-ai vizitat pe website-ul Magazinului Online şi în acest fel un cookie este plasat pe dispozitivul tău pentru a te încadra ca cineva interesat de categoria “cărți”, iar ulterior vei primi unele mesaje publicitare special personalizate din categoria “cărți”.

 

Consimțământ cookie

Pentru cookie-urile care monitorizează comportamentul tău în Magazinul Online.

Dacă nu dorești să participi la monitorizarea prin cookie-uri în scopul transmiterii de reclame (bannere) on-line pe baza intereselor tale, poți refuza setarea în acest sens a unui modul cookie prin setarea browser-ului care dezactivează în general setarea automată de module cookie. Poți de asemenea, dezactiva modulele cookie pentru serviciile publicitare ale unui furnizor servicii browser (de ex. Google), setând browser-ul tău în așa fel încât modulele cookie ale domeniului respectiv să fie blocate. Poți face asta foarte ușor din următoarea pagină www.youronlinechoices.com/ro/optiunile-mele

Opțiunea de a renunța la publicitatea comportamentală on-line nu va opri afișarea reclamelor generale, care nu sunt individualizate în funcție de interesele tale. 

Oferte pe bază de audiențele personalizate (pe liste de clienți)

Cu acordul tău, vom utiliza adresa ta de e-mail și numărul de telefon mobil pentru crearea de liste de clienți codificate („datele hash”), iar apoi vom folosi datele codificate din această listă pentru a corela datele tale (și a altor clienţi dintr-un grup de interes) cu datele persoanelor de pe Facebook, pentru a transmite, pe acest canal, către contul tău de Facebook, oferte personalizate prin reclame țintă.

Facebook codifică datele hash, le încarcă în platforma socială și astfel ne creează audiență, utilizând aceste date hash exclusiv pentru corelarea cu datele din contul tău de Facebook, fără să distribuie aceste date terților (sau, altor agenții de publicitate comercială) și vor fi șterse automat de Facebook imediat după corelare.

Atunci când creezi o audiență asemănătoare, alegi o audiență sursă (o audiență personalizată creată cu ajutorul unui partener de date, al datelor pixelului tău, al datelor din aplicația ta de mobil sau al fanilor paginii Filmedecolectie), iar Facebook identifică trăsăturile comune ale persoanelor din această audiență (de exemplu, informații demografice sau interese). Apoi, Facebook găsește persoane care au trăsături similare (sau „asemănătoare”) cu acestea. Dacă răspunsul este afirmativ, va trebui să mai adăugăm aici un paragraf precum cel de mai jos]

În plus, pe website-ul Magazinului Online utilizăm și serviciile Facebook de audiență personalizată creată cu ajutorul datelor pixelului tău și al datelor din aplicația ta mobilă. Cu ajutorul acestui serviciu oferit de Facebook, Noi și Google putem identifica faptul că a-ți dat click pe anunțul nostru publicitar din Facebook și a-ți fost redirecționat către site-ul Magazinului Online. Datele colectate cu Facebook servesc exclusiv la întocmirea de statistici privind succesul și utilizarea campaniilor noastre publicitare pe Facebook.

Consimțământ

Pentru transmiterea de oferte personalizate pe Facebook (prin utilizarea serviciului de audiențe personalizate bazate pe liste de clienți

 

Mai multe detalii privind scopurile, modul de colectare și prelucrare a datelor cu caracter personal de către Facebook și pentru setări de protecție a sferei tale private pe Facebook, poți consulta în Politica de confidențialitate a Facebook centrul de ajutor pentru promotori.

 

Mentenanța și securizarea website-ului Magazinul  Online

 

Utilizăm următorii identificatori online pentru mentenanța și securizarea website-ului Magazinului Online:

 •    Adresa IP;
 •    Browser-ul de internet pe care îl utilizezi și  versiunea sistemului de operare al dispozitivului cu care te conectezi;
 •    Date de protocol HHTP/HTTPS;
 •    Locația dispozitivului (dacă este activată geo-localizarea) de pe care te conectezi la site-ul Magazinului Online.

Mai exact, prelucrăm datele tale pentru:

  - a asigura buna funcționare a website-ului, respectiv:

 •    afișarea corectă a conținutului website-ului Magazinului Online;
 •    reținerea datelor tale de autentificare (atunci când ne soliciți);
 •    îmbunătățirea website-ului Magazinului Online;
 •    parametrarea dispozitivului de pe care te conectezi/ autentifici la cerințele site-ului Magazinului Online.


 

  - a asigura securitatea website-ul și a te asigura că te protejăm împotriva fraudei sau a oricărei breșe de securitate IT în ceea ce privește Magazinul Online.

 - identificarea și remedierea defecțiunilor care împiedică utilizarea website-ului nostru sau contului tău de client.

Interes legitim

Implementarea, parametrarea și menținerea măsurilor de securitate a website-ului Magazinului Online

 

Audit și raportări

 

Prelucrăm datele tale pentru auditarea financiară anuală, precum și pentru depunerea declarațiilor fiscale și contabile la autoritățile fiscale.

Cerințe prevederi legale

Pentru conformarea cu obligațiile legale impuse de prevederile legale aplicabile în materie fiscală și contabilă

Apărarea drepturilor în justiție

 

Atunci când ne apărăm drepturile în justiție pentru recuperarea unor sume datorate, sau când ne protejăm interesele împotriva unor pretenții/ reclamații nejustificate, vom prelucra datele tale necesare formulării unor întâmpinări, concluzii scrise, cereri și documente specifice.

Interes legitim

Exercitarea oricăror apărări/ drepturi în fața instanțelor de judecată, sau autorităților sau instituțiilor publice / de control

Proceduri și investigații ale autorităților și/sau organelor judiciare

În mod excepțional și conform legii, vom furniza autorităților și instituțiilor competente, în cadrul unor proceduri/investigații formale ori a altor demersuri prevăzute de lege, conform procedurii prevăzute de lege, următoarele tale date: nume, prenume, adresă, e-mail, telefon. Filmedecolectie va documentează orice astfel de demersuri.

Cerințe prevederi legale

Pentru conformarea cu obligațiile legale specifice impuse de prevederile legale aplicabile în materie privind protecția împotriva fraudei, spălării banilor și terorismului. 

Date pe care le colectăm din alte surse

Navigare rețele sociale

Dacă ne dai like pe pagina de Facebook a Filmedecolectie sau dacă te loghezi în contul tău de client cu adresa și parola Facebook, vom primi aceste date fără a le utiliza altfel decât pentru a putea comunica cu tine și eventual, pentru a-ți transmite unele oferte personalizate prin contul tău de Facebook pe bază de audiențe personalizate.

Consimțământ

Transmiterea de oferte personalizate pe Facebook (prin utilizarea serviciului de audiențe personalizate bazate pe liste de clienți) 

 

PROFILAREA ÎN SCOP DE MARKETING DIRECT

Atunci când îți trimitem oferte personalizate prin canale de marketing direct (sms, e-mail, notificări push-up) putem folosi anumite „tehnici de profilare” respectiv, o modalitate de prelucrare automată a datelor tale constând în special în analiza și interpretarea datelor tale personale necesare pentru a evalua sau prevedea unele aspecte legate de preferințele, interesele tale la cumpărături în Magazinul Online. În scop de profilare, Filmedecolectie nu prelucrează date sensibile privind orientarea sexuală, credințele religioase sau afilierile politice.

Comportamentul și preferințele tale personale la cumpărături reies din istoricul tău de vizite și/sau cumpărături în Magazinul Online, din utilizarea de către tine a aplicației mobile, din situația ta financiară care rezultă în urma cumpărăturilor pe care le faci, și alte interese personale pe care ni le-ai furnizat, interese comune cu ale altor clienți.

În mod concret, Filmedecolectie îți creează profilul de client astfel:

 • pe baza comportamentului tău de navigare pe site, produse vizualizate, produse adăugate în coş;
 •  pe baza datelor demografice: vârsta, sex, oraş;
 • pe baza istoricului de cumpărare şi a valorii monetare.

Colectăm datele tale atunci când facem profilarea din surse precum: website-ul nostru filmedecolectie.ro și furnizorii de servicii de publicitate cu care colaborăm.

Utilizam profilarea pentru a-ți comunica și prezenta oferte personalizate promoţionale, într-un mod relevant şi util pentru tine.

Îți vom putea oferi posibilitatea de a-ți modifica preferințele tale de marketing direct în contul de client de pe filmedecolectie.ro, oricând ulterior înregistrării tale drept client Filmedecolectie, indicând această opțiune în contul tău de client.

Te poți opune profilării în scop de marketing direct, pe oricare dintre canalele de comunicare la care ai consimțit anterior, prin retragerea consimțământului la dezabonarea de pe un anumit canal de comunicare pentru care ai optat anterior. Pentru mai multe detalii vezi mai jos secțiunea „Drepturile și opțiunile tale”.

CÂT TIMP PĂSTRĂM DATELE TALE?

Filmedecolectie prelucrează datele tale pentru perioada necesară îndeplinirii scopurilor pentru care acestea au fost colectate și conform politicilor noastre de retenție a datelor personale. În anumite cazuri, unele prevederi legale ne pot impune sau permite păstrarea datelor pentru o perioadă mai îndelungată.

Perioada de păstrare a datelor depinde în principal de următoarele:

 • pentru ce perioadă avem nevoie de datele tale pentru a-ți oferi produsele solicitate și a ne îndeplini obligațiile față de tine și pentru scopurile menționate mai sus în prezenta Politică;
 • dacă ai un cont de client deschis pe website-ul Magazinului Online. În acest caz vom păstra datele tale cât timp acest cont de client este activ, dar nu mai mult de 5 (cinci) ani de la data ultimei autentificări în cont sau ultimei comenzi în Magazinul Online (fără autentificare în cont); te vom notifica înainte de a închide contul tău de client și a șterge toate datele asociate acestui cont de client;
 • dacă ți-ai exprimat consimțământul pentru prelucrarea datelor pentru o perioadă mai mare, vom menține datele pe toată această perioadă, cu excepția cazului în care îți retragi între timp consimțământul;
 • obligațiile legale sau contractuale ne impun păstrarea datelor tale pentru o anumită perioadă de timp (de exemplu perioadele prescrise de lege pentru apărarea drepturilor noastre in justiție).

Vom păstra datele tale doar atât timp cât deții un cont de client și/sau continui să faci cumpărături în Magazinul Online. Dacă îți dezactivezi contul de client din Magazinul Online și ne soliciți în mod expres ștergerea totală, datele asociate contului tău de client vor fi șterse sau anonimizate astfel încât să nu mai poți fi identificat în sistemele noastre de evidență a datelor, exceptând cazul în care suntem obligați să păstrăm datele tale pentru o perioadă mai lungă, în baza legii sau interesului nostru legitim.

În acest fel îți vom asigura controlul deplin asupra datelor tale personale. Vom colecta și prelucra din nou datele tale dacă ni le vei oferi din nou în website-ul Magazinului Online.

Pentru scopurile pentru care ne-ai oferit consimțământul la prelucrarea datelor, evidențiate în tabelul de mai sus, vom prelucra datele tale cu privire la respectivul scop până când îți retragi consimțământul privind prelucrarea în scopul respectiv, cu excepția cazului în care suntem obligați să menținem aceste date pentru o perioadă mai lungă potrivit legii, pentru raportări la autoritățile publice, sau pentru a ne apăra drepturile în justiție.

Te informăm că ne bazăm pe consimțământul tău atunci când prelucrăm datele tale pentru a-ți transmite:

 • oferte personalizate pe bază de publicitate comportamentală online;
 • oferte personalizate bazate pe profilarea pe care o facem în scop de marketing direct, prin canalele de comunicare sms, email și notificări push-up;
 • oferte bazate pe audiențele personalizate (pe liste de clienți) în Facebook.

*Consimțământ – înseamnă acordul tău liber, specific și informat prin care accepți fără dubiu ca datele tale să fie prelucrate de către Noi în scopul pentru care îți dai acordul. În Magazinul Online îți poți exprima consimțământul prin acțiunea ta de a bifa căsuța relevantă asociată scopului și mijlocului de prelucrare precizat în prezenta Notă de informare.

CU CINE ÎMPĂRTĂȘIM DATELE TALE?

Datele tale personale pot fi transmise către și pot fi prelucrate de partenerii noștri de încredere pentru a-ți furniza produse

Pentru a-ți furniza produsele comandate în Magazinul Online, vom partaja datele tale cu partenerii noștri de încredere. Selectăm foarte atent partenerii și furnizorii care efectuează, în numele nostru, operațiuni suport activității noastre. Împărtășim cu aceștia doar datele personale necesare realizării activităților specifice pe care le încredințăm acestora.

Atunci când externalizăm anumite activități către partenerii noștri de încredere depunem toate eforturile rezonabile pentru a ne verifica în prealabil dacă aceștia asigură protecția datelor tale prin măsuri stricte de securitate a datelor și vom încheia cu fiecare contracte de prelucrare a datelor.

Mai exact, transmitem unele date către terțe părți (furnizorii și partenerii noștri) pentru realizarea funcțiilor și serviciilor necesare operării activităților Magazinului Online, cum ar fi:

 •  furnizorul care ne asigură servicii de stocare a datelor pe servere externe situat în România;